Självkörande bilar

Självkörande bilar

  • By Niclas
  • Posted on juni 21, 2017
  • Kategori: Okategoriserade

Om någon hade berättat för dig om en bil som kör själv för några år sedan hade du nog tänkt att han levde i filmens värld. Bara tanken på att en bil skulle ha den kapaciteten att framföra sig själv på stadens gator skulle verka skrämmande. Men nu är framtiden här och de självkörande bilarna rullar snart på våra gator och vägar. Nog känns det som en dröm att inte själv behöva fickparkera på trånga bakgator utan att din bil istället fixar det till dig.

Bransch som lockar

I Sverige är det Zenuity, en avknoppning från Volvo som har tagit upp konceptet. Att detta är en populär bransch råder det ingen tvekan om. Bolaget har en egen rekryteringssajt som lanserades i mars och det är tydligt att många vill arbeta med dessa framtidens bilar. För varje tjänst som har varit annonserad har Zenuity haft 20 sökande som har kvalifikationer för arbetet. Även omvärlden ser det som intressant då en del sökande har varit från utlandet. Men Zenuity planer stannar inte där. I deras nya huvudkontor ska en hel våning bli ett innovationscenter där det är tänkt att studenter eller nystartade techbolag ska hyra in sig. Detta ska bli en plattform där man kan utbyta idéer och kompetens.

Drömmen om en ny bil

Nog skulle det vara härligt att gå in till bilhandlaren och välja ut en modern, snygg och inte minst självkörande bil. Tänk att planera en roadtrip längs de svenska vägarna och bara kunna sitta och njuta och titta ut genom rutan på naturen. Här får du samma känsla som när du åker kollektivt med den skillnaden att du själv väljer rutt, hastighet och när du vill stanna. Förmodligen kommer ett sådant bilköp att handla om ganska stora pengar och då gäller det att vara på alerten. För att inte behöva betala onödigt höga räntor när du lånar pengar till din nya bil bör du vara ordentligt påläst. jämför billån med Consida för att få de bästa villkoren.

astrology