Förvara bilen rätt

Förvara bilen rätt

Oavsett om man bara förvarar sin bil i garaget en kortare period mellan att man använder den, eller ställer av bilen under hela vintern på långförvaring, är det viktigt att man förvarar bilen under rätt omständigheter för att den inte ska ta skada. Man ska till exempel undvika lador eller andra utrymmen som inte är helt täta, liksom fuktiga utrymmen som källare eller kalla garage. Detta eftersom fukt är det största hotet mot bilen när den står förvarad, då det kan leda till rost och problem med elsystemet. Ska bilen bara stå över natten klarar den sig självklart under en carport eller till och med ute under bar himmel, men vid förvaring längre än så bör man lägga lite extra omsorg vid bilens omgivningar.

Det allra bästa är ett uppvärmt och isolerat garage, alternativt ett kallt garage som har blivit avfuktat. Har man inte tillgång till ett sådant garage i nuläget, men bor i villa och har funderat på att bygga ett garage, kan det med andra ord vara läge att göra slag i saken. Det behöver inte vara så svårt eller så dyrt som man kanske föreställer sig, eftersom man kan beställa allt material man behöver för bygget enkelt och smidigt från Skånska byggvaror.

Även efter att man har försäkrat sig om att förutsättningarna är perfekta för bilförvaring finns det dock vissa åtgärder man bör vidta när det gäller själva bilen, för att den ska vara i så gott skick som möjligt när det är dags att ta fram den från förvaringen igen. Ska bilen stå under en kortare period kan det räcka med att fylla på tanken helt med bränsle. Det gör bland annat att risken för brand minskar, eftersom det inte finns lika mycket plats för bensinångor att bildas. Ska bilen däremot stå hela vintern krävs mer förberedelse än så. Det första man bör göra är att byta olja på bilen. Om bilen står länge med gammal olja finns det nämligen risk att avlagringarna från bränslet i oljan täpper till oljekanalerna.

Det är också bra att köpa en underhållsladdare till bilen, så att batteriet inte laddas ur helt under de långa månader som bilen kommer att stå still. En sådan kostar runt 700 kronor, och är med andra ord en bra investering om man planerar att ställa av sin bil under flera vintrar framöver.

astrology