Rolls-Royce – kungen av lyxbilarna

Rolls-Royce – kungen av lyxbilarna

  • By Niclas
  • Posted on mars 11, 2018
  • Kategori: Okategoriserade

Rolls Royce är idag ett av världens mest kända varumärken och dess namn är synonymt med lyx och hög kvalitet. En undersökning från år 1987 visade till och att det enda varumärket som var mer välkänt än Rolls Royce var Coca Cola. Med en historia som sträcker sig över ett decennium tillbaka i tiden är Rolls Royce idag mer eftertraktat än någonsin. Företaget, som grundades år 1906 i Storbritannien, var resultatet av ett möte mellan Henry Royce och Charles Rolls. Royce var vid tillfället ägare av en bilverkstad och Rolls var återförsäljare av bilar. Efter deras passion för motorfordon fört dem samman bestämde de sig för själva börja tillverka sina egna bilar. Royce blev ansvarig för produktionen av lyxfordonen och Rolls fick ensamrätt på att sälja dem. Rolls Royce blev snart känt för sin exklusivitet och sin överlägsna teknik och när modellen Silver Ghost kom ut år 1907 blev den snabbt känd som “den bästa bilen i världen”.

Favorit bland kungligheter och rockstjärnor

Under 50-talet inledde Rolls Royce ett långvarigt förhållande med den brittiska kungafamiljen, då den dåvarande prinsessan Elizabeth mottog en Phantom IV. Denna mytomspunna modell har hittills tillverkats i endast 18 exemplar och den används än idag exklusivt av kungligheter och statsöverhuvuden. På 60-talet vann bilmärket popularitet hos såväl filmstjärnor som rockstjärnor, inte minst på grund av filmen “The Yellow Rolls Royce” med Ingrid Bergman i en av huvudrollerna. Beatles-sångaren John Lennon valde att måla sin Phantom V i regnbågens alla färger, vilket väckte stor uppmärksamhet. Trots att många vid den tidpunkten fasades över Lennons tilltag, har bilen idag uppnått kultstatus och den uppskattas vara värd svindlande 20 miljoner kr. En annan värdefull modell är Rolls Royce 10 hp med två sitsar, med ett pris 68 miljoner kronor hamnade den på elfte plats på en lista på världens genom tiderna dyraste bilar förra året. Än idag fortsätter Rolls Royce vara en favorit bland de rika och berömda och alla från David Beckham till Kim Kardashian och Justin Bieber kan skryta med åtminstone en Rolls Royce i garaget.

Rolls Royces VD avslöjar nyckeln till framgång

Förra året rapporterade Rolls Royce att de uppnått den andra högsta försäljningssiffran i deras 113-åriga historia. Företagets VD Torsten Müller-Ötvös avslöjade att hemligheten bakom framgångarna ligger i tillverkningen och han tackade sina hårt arbetande och uppfinningsrika anställda vid fabriken i Goodwood. Då varje Rolls Royce tillverkas för hand bär de anställda ett stort ansvar i att försäkra sig om att produkterna uppnår den höga standard som märket blivit känt för. Många framgångsrika entreprenörer vet att utan kunniga och dedikerade anställda är det omöjligt att lyckas, oavsett hur briljant en affärsidé än är. Ofta är dock anställningsprocessen ansträngande och tidskrävande. Som tur är finns det bemanningsföretag som kan göra jobbet åt dig. Det gör att du kan ägna dig åt att ta ditt företag åt nya höjder, försäkrad om att du alltid kommer vara försedd med den personal som just du behöver. Om du behöver hjälp med att hitta rätt anställda så är det så här hittar du bemanning Stockholm. Vem vet, kanske kommer ditt företag nå framgångar av Rolls Royce-mått?

astrology