Kombin – den ultimata familjebilen

Kombin – den ultimata familjebilen

  • By Niclas
  • Posted on februari 8, 2018
  • Kategori: Okategoriserade

När det är dags att skaffa familj brukar det även bli dags för ett bilbyte för att få plats med familjen och alla saker som kan tänkas behövas. Vad ska man då tänka på när det är dags att byta bort lilla sportbilen mot en familjevariant? Såklart är utrymmet en viktig faktor att väga in. Det största man ska tänka på är såklart ändå säkerheten. I allmänhet är större bilar säkrare än de små men det finns undantag även när det gäller detta. Det finns små bilar som klarar olika säkerhetstester otroligt bra medan vissa stora bilar inte alls hängt med i utveckling av sin säkerhet. Det är lämpligt att läsa igenom olika tester när det gäller säkerheten i olika märken och modeller. Ofta gör försäkringsbolagen tester på detta för att sätta rättvisa priser på sina försäkringar och för att kunna ge sina kunder råd om vilka bilar de ska köpa.

Inte nödvändigtvis storleken som bestämmer

Givetvis finns det familjebilar du inte bör köpa på marknaden. Eftersom konkurrensen är hård och många vill komma in på marknaden med sina modeller så jobbar de flesta företag med att försöka göra sina bilar åtråvärda. Det största försäljningsökningen kan man såklart nå om man är billig. Många har då råd att köpa bilen. Det är såklart attraktivt att köpa en ny bil som är billig än att köpa ett annat märke där du får en betydligt äldre årsmodell för samma pengar. Det är här man behöver se upp! Ofta kan du få en betydligt säkrare bil om du väljer en äldre variant av ett välbeprövat märke än om du köper en ny från fabrik av ett nytt märke. För att slå sig in på marknaden och för att hålla ett lågt pris kan det vara just i säkerhetsfrågorna som man kompromissat vilket leder till att bilen inte fyller alla säkerhetskrav som man bör ha på en ny bil idag. Givetvis behöver man inte gå på de dyrare märkena för att få en säker bil men ofta stämmer det att du faktiskt får det du betalar för när det gäller bilmärken.

Vad ska få plats?

När du väl kommit fram till vilket märke du är sugen på och istället kommer till valet av modell så gäller det då att tänka till på hur mycket utrymme du behöver. Hur många är ni i familjen? Behöver ni ha två barnvagnar med er eller räcker det med en? I alla fall behöver man få plats med skötväskor och bilbarnstolen utan problem. Skötväskan behöver alltid vara med och barnet ska alltid sitta i en godkänd bilbarnstol. Innan ni köper er nya bil så testa att ställa in bilbarnstolen. Det kan ofta se rymligare ut än vad det är så att ställa in den och testa är det absolut bästa du kan göra så att du ser att man kan sitta normalt i framsätet trots att man har stolen i sätet bakom. Vill man ha barnets stol i passagerarsätet fram måste man kontrollera att eventuell airbag kan kopplas ur fullständig, annars är det en ren livsfara. Lycka till med bilköpet!

astrology