Finansiera ditt bilköp

Finansiera ditt bilköp

Att köpa en ny bil är en stor investering för de allra flesta människor. Oavsett om du köper en helt ny bil eller om du köper en begagnad kan du behöva lägga ut en hel del pengar. Idag är andrahandsmarknaden för bilar väldigt stor och du kan komma undan riktigt bra och få mycket bil för pengarna om du gör en gynnsam affär.

Innan du börjar att titta på en ny bil är det dock viktigt att du funderar över finansieringen av din bil. Det bästa är naturligtvis om du har pengar undanstoppade som du kan använda dig av eller om du redan har en bil som du har fräschat upp hos https://www.worksystem.se, vars värde kan användas till det nya fordonet. Köper du däremot en bil för första gången (och inte har besparingar) behöver du komma på ett annat alternativ. Vi rekommenderar att du då tittar på de olika låneformer som finns på marknaden, för att hitta en som passar dig och ditt ändamål. Här nedan kommer du att få läsa mer om privatlån och billån, de låneformer som är absolut vanligast.

Privatlån

Med ett privatlån är möjligheterna nästan oändliga, eftersom du kan låna till precis vad du vill. Privatlånet kommer utan säkerhet och du kan ansöka både med och utan UC. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du får bra lånevillkor, en bra ränta och en lång löptid. Det finns många aktörer att välja mellan och därför är det viktigt att du jämför lån innan du väljer.

Billån

Med ett billån får du ett lån som är specifikt framtaget för ändamålet. Låneformen gör det möjligt för dig att låna 80 % av det totala beloppet, medan resterande 20 % behöver finansieras på annat sätt. Det kan till exempelvis vara genom besparingar eller genom ett privatlån. Här är det bilen du köper som kommer att stå som säkerhet på lånet. Det betyder att banken har möjlighet att gå in och beslagta bilen om du inte har möjlighet att hantera lånet och sköta dina betalningar i tid. En säkerhet på ett lån kommer dock med fördelar. Om du har en säkerhet är chansen stor att du får en mycket bättre ränta. Oavsett om du väljer ett privatlån eller ett billån är det viktigt att du använder en jämförelsetjänst för att hitta det bästa alternativet.

astrology