Dynamiskt med bilen som arbetsplats

Dynamiskt med bilen som arbetsplats

Många tror att det ökar stressen att vara tillgänglig och ha kontoret på fickan, men det är i själva verket tvärt om. Man kan lugnt vara där man befinner sig och veta att man inte missar något, ingen stress att hinna till en speciell plats – fundera på det.

Det finns flera jobb som kan utföras exempelvis i bilen, det handlar bara om att vara utrustad så att du inte blir en trafikfara. Att arbeta från bilen har blivit ganska vanligt, speciellt det senaste året.

Att tänka på

Att arbeta från bilen reducerar stress under förutsättning att du är förberedd. Om du inte är det skapar du ny stress genom att du inte har alla saker du behöver eller inte hör bra, eller kanske något annat.

Här är några enkla grundläggande saker som du behöver förbereda:

  • Fungerande mobilkoppling till speaker och högtalare så att du kan hålla händerna på ratten.
  • Liten inspelningsanordning (finns små som tändsticksaskar) att prata in viktiga punkter under t ex ett möte.
  • De viktiga handlingar som du kan behöva under dagen.
  • Dator med duplikat av samma kalender och telefonlista som du förmodligen har i mobilen.
  • Extra batterier till dator och mobil.
  • Fungerande pennor (självklart eller hur?)

Dynamiken fungerar

Dokument och handlingar kan du förstås inte titta på när du sitter och kör, men du kan exempelvis stanna vid sidan av vägen en halvtimme före mötet och gå igenom det du behöver inför ett möte. Eller så tar du mötet stillastående om du behöver vila ögonen på något under mötets gång.

Många tycker att allt detta är självklart men kan glömma så enkla saker som pennor. Har man “kittet” under kontroll skapas ett lugn som är ganska skönt att ha. Det finns idag flera bra leverantörer och lösningar för “kontoret på fickan” eller onlinekonferenser, det är både effektivt och avstressande.

astrology