Bilar i världen

Bilar i världen

 

Hur ser nuläget ut just nu?

Enligt worldometers.se så har över 13 miljoner bilar tillverkats hittills. Och det har endast gått ett kvartal av år 2017 vilket innebär att antalet bilar kommer att öka och det är mycket väl möjligt att det kommer kunna bli upp till 20 miljoner bilar som tillverkats under ett år. Eller vem vet? Det kan till och med tillverkas fler bilar än så vilket låter helt otroligt.

I världen i nuläget har 276 430 människor dött på grund av vägtrafikolyckor vilket är skrämmande statistik och även det antalet kommer att öka om tankesättet är logiskt.

De mest dyra och populära bilarna i dagsläget i världen?

Det publicerades en artikel av Forbes den 26:e februari i år varldenshaftigaste.se där man rangordnade världens dyraste och populära bilar i dagsläget (se rubriken för denna del av artikeln). De bilarna kommer även att rangordnas här.

På 10:e plats: Apollo Arrow som är en tysk bil av märket Apollo. Denna bil kostar 9,64 miljoner kr med en fart på 360 km/h vilket är helt otroligt. Niondeplatsen går till den italienske bilen Mazzanti Evantra Millecavalli med en fart på 400 km/h och som kostar 10, 5 miljoner kr. Ferrari Laferrari Aperta som också är italiensk kostar 12, 3 miljoner kr och farten på 350 km/h och den hamnade på en åttondeplats.

Härnäst kommer Arash AF10 Hybrid som kostar 13, 1 miljoner kr och som har sitt ursprung i Storbritannien. Zenvo TS1 som är sjätteplatsen i denna lista härstammar från Danmark, Sveriges nordiska broder/kollega/rival eller vad man nu kallar det. Priset på den bilen ligger på 15, 8 miljoner kr och har en fart på 375 km/h.

Nu kommer det en bra nyhet. Det finns en svensk bil här och det är från Koenigsegg. Bilmodellen heter Koenigsegg Regera, kostar 16, 6 miljoner kr och har en fart på 400 km/h. Så Sverige har lyckats med att få en av deras bilmärken på Forbes lista över mäktigaste bilar vilket är helt fantastiskt. Bugatti Chiron (europeisk) har en fart på 420 km/h och ett pris på 23, 7 miljoner kr.

Nu ska topp 3 nämnas. På 3:e plats hamnar Pagani Huayra BC som är italiensk med ett pris på 24, 5 miljoner kr. Andraplatsen går till Lykan Hypersport som är den enda bil med asiatiskt ursprung och kostar 29, 8 miljoner med en fart på 385 km/h. Aston Martin kostar 34,2 miljoner.

astrology